Pagina's

30 sep. 2017

Maak je eigen vrolijke zandbak overtrek!

Het is even stil geweest op mijn blog, druk druk druk was het met verbouwen en verhuizen. Vlak voordat we verhuisden maakte ik nog een foto van de zandbak ik onze oude tuin.
Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen in deze blog maakte mijn man en schoonvader een mooie zandbak voor mijn zoontje. Het werd een exemplaar met een deksel, zodat het zand mooi droog zou blijven, maar in de praktijk is de deksel niet opgewassen tegen de regenwinters hier in Nederland.
Mijn schoonvader had zo een oplossing bedacht: een zeil eroverheen in de winter! Maar ik vond zo'n zeil in mijn tuin niet erg gezellig staan... Waardoor ik besloot zelf een overtrek voor de zandbak te maken! Super eenvoudig en super effectief!
Inmiddels gaat de overtrek al even mee, maar ziet er nog steeds goed uit!Wil jij ook je eigen zandbak overtrek maken?
- Ga op zoek naar een leuk zeil wat je kan gebruiken voor de overtrek. Het handigst is te kiezen voor een tafelzeil, dit is het meest duurzaam. Er zit veel verschil in kwaliteit (bijvoorbeeld hoe snel het vervaagd door de zon), hou hier even rekening mee!
- Knip de juiste vlakken uit het zeil en naai deze aan elkaar. Klaar! Super simpel dus.... en je kijkt meteen een stuk vrolijker je tuin in :) :)

- Wanneer de overtrek makkelijk van de zandbak afwaait kun je in de binnenkant in de hoeken elastiek instikken, niks van te zien en het blijft goed zitten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey hallo! Reacties zijn altijd leuk en welkom! Dus schrijf maar raak :)