Pagina's

25 sep. 2014

Zandkastelen bouwen :)

Toen wij afgelopen voorjaar de vlonder uit de tuin gingen halen, zei mijn schoonvader dat het zonde was om die mooie hardhouten planken weg te gooien. Hij had er zelfs al een goed doel voor bedacht: hij wilde er een zandbak van maken!
Hier zei ik natuurlijk geen nee tegen! Mart vindt het geweldig om in het zand te spelen, kan zich er uren mee vermaken... nou dan neem ik dat zand wat hij mee naar binnen sleept wel op de koop toe :)!

Nadat het project wat opstartproblemen kende, werd er een mooie zandbak ik elkaar gezet... het idee kwam van pinterest: een zandbak met een deksel, waarvan je de deksel kan opklappen tot bankjes, geniaal! het eindresultaat is dan ook erg mooi!


Wil je zelf ook een zandbak maken? de volgende tips kun je vast gebruiken:
- Één bankje maak je van 6 planken (twee die vastgeschroefd zitten aan de bak, twee die je omklapt voor de zitting en twee voor de rugleuning).
- Maak aan de zitting een balkje of een hoekanker, zodat je kleintje niet zelf het bakje terug kan klappen.
- Je kunt ervoor kiezen de maat van de zandbak af te laten hangen van de breedte van de planken, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor één bankje aan de ene zijde en één of meerdere vaste planken aan de andere zijde.
- Wanneer je ook gaat werken met hardhout: kies dan de juiste schroeven, en zorg ervoor dat je de gaten voorboord. Hoewel het natuurlijk hilarisch is om je man en schoonvader uit te lachen als de zandbak na 2 weken uit elkaar valt omdat ze de verkeerde schroeven hebben gebruikt! :) :)
- Hardhout hoeft niet behandeld te worden, maar kies je voor een zachtere houtsoort, zorg dan dat de planken behandeld zijn, zodat de zandbak tegen weer en wind kan!
- Zorg ervoor dat alles mooi geschuurd is en alle schroefkoppen in get hout zitten, op deze manier zijn er geen scherpe randjes en kan je kleintje veilig spelen!

Bouwen maar die zandkastelen! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey hallo! Reacties zijn altijd leuk en welkom! Dus schrijf maar raak :)