Pagina's

4 mei 2014

Originele muur!


Het is even stil geweest, vanwege een verbouwing van de slaapkamers hier. Door deze verbouwing dacht ik wel ineens weer aan leuke muurdecoraties!
Heb je genoeg van alle schilderijtjes, plankjes e.d. aan de muur, maar heb je geen zin in een volledig gekleurde muur of een behangetje? Denk dan eens aan geschilderde decoratie!
Met wat creativiteit heel eenvoudig te maken met een groots en vrolijk resultaat!


Ook je eigen muurdecoratie schilderen?

Stap 1
Bedenk een plan: Wat ga ik schilderen? In welke kleur? Maak je een decoratie in het midden op de muur, of vanuit één zijkant? Schilder je een andere muur ook in een matchende kleur?
Tip: Hou rekening met de meubels die voor de muur komen te staan. een plan kan heel mooi zijn op een lege muur, maar de kamer moet ook praktisch te gebruiken zijn :)
Stap 2
Op naar de verfwinkel of bouwmarkt om dé perfecte kleur verf te vinden! Vergis je niet in de kleur op een klein kleurstaaltje, op een hele muur is een kleur vaak feller en donkerder dan je denkt!
Wat helpt is de kleur één tint lichter te kopen, of met een grijstint erdoorheen (waardoor de kleur minder fel wordt). Soms kun je ook kleine proefbusjes kopen, zodat je kan zien wat de kleur doet op de muur.
Stap 3
Teken met potlood je idee uit op de muur. Vind je het lastig om de goede verhoudingen op de muur te krijgen? trek dan lijnen of ruitjes over de tekening en schaal deze op naar de grootte van de muur! Ben je helemaal niet handig? teken de vorm dan eerst uit op een stevig karton, zodat je de randen kan overtrekken op de muur.
Stap 4
Schilderen maar! gebruik (afhankelijk van je ontwerp) een kleine kwast of penseel voor de randen en een wat grotere latex kwast voor de grote vlakken. Breng een dunne laag aan, en zorg dat er geen dikke randen zijn, zo kun je altijd de muur weer in één egale kleur schilderen zonder dat je de vorm nog ziet!
Hier en daar een foutje gemaakt? je kunt altijd nog bijwerken met de achtergrondkleur :)!
Stap 5
Inrichten maar die kamer, en geniet van het resultaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey hallo! Reacties zijn altijd leuk en welkom! Dus schrijf maar raak :)