Pagina's

18 dec. 2013

Warm & Cosy

Wanneer je kleintje geboren is, wil je natuurlijk niet dat hij of zij het koud krijgt in de autostoel! Er zijn volop doeken te verkrijgen, de winkels liggen er vol mee... Maar toen mijn (fleece) doek toch echt te warm bleek te zijn voor onze kleine boef, besloot ik zelf een doek te maken en zo het beste van wat ik kon bedenken te combineren!


De doek is helemaal van katoen gemaakt, geen gezweet dus! Er is een combinatie gebruikt van een lekker warme jogging stof, met daarin een zacht katoentje. De doek is op veel manieren te gebruiken, zo kun je de 'capuchon' opzetten of gewoon vlak onder het hoofdje laten liggen, de voeten kunnen in de insteken, zodat je kleintje zich niet los (en dus koud) trappelt. Je kunt je kleintje eerst vastzetten en hem daarna pas inwikkelen, zodat je altijd de doek weg kunt klappen, je kleintje hoef je hiervoor niet eerst los te maken (en dat is vooral fijn als de kleine slaapt :)). De doek kun je wikkelen met de armen van je kleintje in de doek, maar je kunt de doek ook onder de armen door wikkelen, en dat is fijn als je kleine spruit al weer wat groter is en wil spelen ;)!

Wil je zelf ook aan de slag met een mooie warme doek voor in de maxi cosi?

Benodigdheden:
Naast een naaimachine en de toebehoren heb je natuurlijk stof nodig :). Ik koos voor de twee verschillende stofjes voor een speels effect (één warme joggingstof en een zacht katoentje). Afhankelijk van hoe dik (en warm) je de doek wilt maken kun je ook voor 1 of twee dikkere/dunnere stoffen kiezen. Wanneer je een katoenen stof gebruikt, ademt de doek meer en zal je kleintje minder snel gaan zweten.

Aan de slag!
Stap 1. Teken/speld een ruit uit op de stof. De ruit heeft zijden van ongeveer 75 cm (als je een kruis tekent in het midden zijn de zijden 100 cm). Ik heb geen patroon maar hiernaast op de foto kun je zien wat de maten zijn.Laat aan de onderzijde de punt er vanaf, en knippen maar!
Knip ook de capuchon en de insteek voor de voeten, knip deze iets breder zodat er ruimte over is om de benen of het hoofd van je kleintje erin te stoppen!
Deze doek heb ik gebruikt voor mijn kleintje tot hij ongeveer 5 maanden oud was, daarna was het zomer :). Ik weet dus niet of de doek ook geschikt is voor grote baby's.
Stap 2. Maak de capuchon eerst aan elkaar, ik heb de capuchon ook gevoerd met het katoen, en het biesje laten oversteken voor een speels effect.
Stap 3. Leg de stof met de goede zijden op elkaar, met de capuchon ertussen, zet alles vast met spelden.
Naai rond (en laat de onderzijde, van één van beide beeninsteken open). Keer de doek om en stik nogmaals door (met uitzondering van het stuk waar de beeninsteken nog op komen), zodat de doek niet gaat 'rollen'.
Stap 4. Maak de twee voeten insteken, en zet deze vast op de doek door deze door te stikken langs te rand (zoals je bij de rest van de doek al gedaan hebt). Bij het stuk waar de doek nog open is, vouw je de twee zijden naar binnen.
Stap 5. Maak twee grote knoopsgaten op de plek waar de gordels door moeten komen. Om de juiste plek te bepalen leg je de doek in de maxi cosi, met de gordelinsteek in de opening tussen de twee insteken voor de benen.
Stap 6. Desgewenst kun je aan de punten drukkers, een knoop en knoopsgat of klittenband maken, zodat de doek vast gewikkeld blijft zitten als je kleintje erg bewegelijk is). Je kunt het natuurlijk nog leuker maken, door labeltjes of applicaties toe te voegen, gebruik je fantasie en maak er iets moois van!

En klaar! zo heb je supersnel een lekker warme en originele wikkeldoek voor in de autostoel!

2 opmerkingen:

  1. Heyyy ik heb er een aantal gemist zie ik, maar ooooh wat leuk joh! Echt superrr cool zijn ze allemaal. En top uitleg, super goed!! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

Hey hallo! Reacties zijn altijd leuk en welkom! Dus schrijf maar raak :)